Hírek, információk


Víz Világnapi kitüntetések

Vitányi Csabáné csoportirányító asszony részére a Vízrendezési és Öntözési Osztály dolgozójának a huzamosabb időszakon keresztül végzett magas színvonalú, kiemelkedően eredményes munkája elismeréséül Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter Úr Kvassay Jenő Emlékérem elismerést adományozott Víz Világnapja alkalmából.
Zolnai Tamás, az Egri Szakaszmérnökségen dolgozó gátőr részére, a vízügyi ágazatban végzett kiemelkedő, magas színvonalú tevékenysége elismeréseként Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter Úr Miniszteri Elismerő Oklevél elismerést adományozott a Víz Világnapja alkalmából.

2018.09.07.

   


Augusztus 20. alkalmából kitüntetés

dr. Béres- Balogh Judit Igazgatási és Jogi Osztályvezető asszony részére állami ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából dr. Pintér Sándor Belügyminiszter Úr Miniszteri Elsimerő Oklevél elismerést adományozott az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóságon tanúsított több mint egy évtizedes kimagasló tevékenysége, hivatásszerű munkavégzése elismeréseként.

2018.09.07.

   


VI. Tiszai PET Kupa

A VI. Tiszai PET Kupa - hazánk egyik legismertebb természetvédelmi eseménye - 2018. augusztus 4-12. között zajlik Szatmárcseke és Tiszamogyorós között.
A 10 tonna hulladék összegyűjtését zászlajukra tűző PET Kalózok 22 hulladékból készült hajóval és 50 kenuval szállnak vízre. A kulturális programokkal és versenyekkel tűzdelt eseményen közel 500 önkéntes és versenyző vesz részt.
A PET Kupa előfutama már zajlik, hiszen egy 17 fős önkéntes csapat 2018. augusztus 1-én a Fekete-Tisza forrását látogatta meg, majd pedig vízre is szálltak Husztnál, hogy kenuikkal a Kupa kiindulópontjára érjenek és csatlakozzanak a versenyhez. A túrán részt vesz a kárpátaljai KMKSZ ISZ, a Kárpátjáró és a Papilio - természet- és környezetvédelmi Egyesület is.
A PET Kupa célja, hogy a sport, az önkéntesség és a természetvédelem erejével hívja fel a figyelmet élővizeink védelmének fontosságára.
Sajtóanyag: https://petkupa.hu/hu_HU/ujjabb-kaloztamadas-a-hulladekok-ellen

https://www.facebook.com/petkupa/

2018.08.03.

   


Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv

A 1772/2016. (XII. 15.) Korm. határozattal előírt öntözésfejlesztési beruházások elősegítéséhez szükséges Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv (VKGTT) és annak Stratégiai Környezeti Vizsgálata (SKV) kidolgozásra került az Országos Vízügyi Főigazgatóság irányításával. A terv célja a 2014-2020. fejlesztési ciklusban az öntözésfejlesztések vízjogi engedélyeztetésének stratégiai megalapozása, azaz olyan öntözési kontingensek meghatározása felszíni és felszíni alatti víztestekre, amelyek nincsenek jelentős hatással a környezetre, alapvetően a felszíni és felszín alatti víztestek mennyiségi és minőségi állapotára. Vélemények kiegészített tábla ÉMVIZIG_20170531.xlsx
A beérkezett vélemények alapján átdolgozott VKGTT és SKV honlapunkon elérhető: VKGTT_SKV.zip

2017.06.07.

   


Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv

A 1772/2016. (XII. 15.) Korm. határozattal előírt öntözésfejlesztési beruházások elősegítéséhez szükséges Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv (VKGTT) és annak Stratégiai Környezeti Vizsgálata (SKV) kidolgozásra került az Országos Vízügyi Főigazgatóság irányításával. A terv célja a 2014-2020. fejlesztési ciklusban az öntözésfejlesztések vízjogi engedélyeztetésének stratégiai megalapozása, azaz olyan öntözési kontingensek meghatározása felszíni és felszíni alatti víztestekre, amelyek nincsenek jelentős hatással a környezetre, alapvetően a felszíni és felszín alatti víztestek mennyiségi és minőségi állapotára.
Az ÉMVIZIG működési területét érintő Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv (VKGTT) és annak Stratégiai Környezeti Vizsgálata (SKV) honlapunkon elérhető, véleményezhető: VKGTT.zip
Tekintettel a fent hivatkozott Kormányhatározatra és az abban megadott határidőre, kérjük, hogy véleményét 2017. május 12-ig Igazgatóságunknak a vizgazdalkodasi.osztaly@emvizig.hu e-mail címre megküldeni szíveskedjen.

2017.04.13.

   


Víz Világnapi kitüntetések

2017. március 22-én a Belügyminisztérium márványaulájában került megrendezésre Víz Világnapja alkalmából tartott - a szakmai kitüntetések átadását is magában foglaló - ünnepség. A rendezvényen beszédet mondott Hoffmann Imre közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár. A szónok – egyebek mellett – rámutatott: nem az ünneplés, hanem az emberiség jelene, de még inkább jövője iránti a törekvés a fontos, az a szándék, hogy felhívjuk a figyelmet a fenntartható vízgazdálkodás fontosságára. Az ünnepség keretein belül Kontrát Károly miniszterhelyettes kitüntetéseket adott át a vízügyi területen kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakemberek részére.
Budai Béla, a Miskolci Szakaszmérnökség gátőre kimagasló szakmai tevékenysége elismeréséül Miniszteri Emléktárgyat vett át, Farkas Béla, az Egri Szakaszmérnökség gátőre pedig a példamutató, magas színvonalú szakmai tevékenysége elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült.
A 2017. évi jégvédekezés során végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréséül Halász Csilla, az Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztály folyógazdálkodási referense, Kovács Péter, a Vízrajzi és Adattári Osztály vízrajzi ügyintézője, továbbá Lánczi Árpád, a Hajózási Szolgálat hajóvezetője a Rendkívüli helytállásért érdemjel ezüst fokozata elismerésben részesült.
A kitüntetetteknek gratulál a kollektíva.

2017.03.23.

   


Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetés

2017. március 16-án a Belügyminisztériumban nemzeti ünnepünk, március 15. alkalmából tartott ünnepség keretein belül Ruzsinszki Erzsébet kisasszony az Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztály ügyintézője a vízügy ágazatban közel negyedévszázadon át végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült.

2017.03.16.

   


Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv (VKGTT) stratégiai környezeti vizsgálatának (SKV) tematikája

A 1772/2016. (XII. 15.) Korm. határozattal előírt öntözésfejlesztési beruházások elősegítéséhez szükséges Vízkészlet-gazdálkodási Térségi Terv (VKGTT) kidolgozását végzi az Országos Vízügyi Főigazgatóság. A terv célja a 2014-2020. fejlesztési ciklusban az öntözésfejlesztések vízjogi engedélyeztetésének stratégiai megalapozása, azaz olyan öntözési kontingensek meghatározása felszíni és felszíni alatti víztestekre, amelyek nincsenek jelentős hatással a környezetre, alapvetően a felszíni és felszín alatti víztestek mennyiségi és minőségi állapotára.
Az ÉMVIZIG esetében a vizsgálandó területet az alábbi térképek szemléltetik: Terkepek.zip
Elkészült a terv stratégiai környezeti vizsgálatának (SKV) tematikája, amelynek véleményezésére van lehetőség: VKGTT_SKV_temat3_EMVIZIG.doc
A 1772/2016. (XII. 15.) Korm. határozatra és az abban megadott határidőre tekintettel kérjük, hogy a tárgyi tematikával kapcsolatos véleményét 2017. március 6-ig Igazgatóságunk részére a vizgazdalkodasi.osztaly@emvizig.hu e-mail címre megküldeni szíveskedjenek.

2017.02.16.

   


A Víz Világnapjára

A Víz Világnap megemlékezésére a XXI. Nemzetközi Úszóversenyt 2017 március 11-12-én rendezzük meg Miskolcon a Kemény Dénes Sportuszodában.
A versenykiírás a www.muszuszoranglista.hu
oldalon az engedélyezett versenyek oldalán tekinthető meg.
A XX. Jubileumi verseny képes beszámolója az alábbiakban tekinthető meg: dokumentumok letöltése

2017.02.16.

   


Figyelemfelhívás

A Tisza folyón levonuló jeges árvíz miatt a Tiszalöki Vízlépcső alatti folyószakaszon folyamatos áradás várható. Ennek következtében megjelenik a zajló jég és az uszadék is.
Ezért felhívjuk a vízi eszközök (hajók, csónakok, úszóművek, stégek) tulajdonosainak a figyelmét arra, hogy a kötélzetet és a rögzítő elemeket ellenőrizzék, szükség esetén módosítsák, továbbá a kompok és pontonhidak üzemeltetésénél a várható jelenségekre (vízszintváltozás, jég, uszadék) számítsanak és a szükséges intézkedéseket tegyék meg!

2017.02.13.

   


Beszámoló HVB albizottsági ülés Poroszló

A beszámoló anyagai letölthetők: beszámoló Powerpoint diasor

2016.05.13.

   


Kitüntetés a Víz Világnapja alkalmából

2016. március 22-én a Belügyminisztérium márványaulájában Víz Világnapja alkalmából tartott ünnepség keretein belül Dicső Bertalan az Árvízvédelmi Csoport vezetője az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság és a vízügyi szakma iránt tanúsított lojalitása, az árvízvédekezési szakterületen kiemelkedően magas szakmaisággal végzett munkája, hozzáértése elismeréseként Kvassay Jenő Emlékérem kitüntetésben részesült.

2016.04.18.

   


Nagyvízi meder kezelési tervek társadalmi véleményezése

A nagyvízi meder, a parti sáv, a vízjárta és a fakadóvizek által veszélyeztetett területek használatáról, hasznosításáról, valamint a folyók esetében a nagyvízi mederkezelési terv készítésének rendje és tartalmára vonatkozó szabályokról a 83/2014. (III. 14.) Korm. rendelet intézkedik.

A Rendelet 13. § (6) bekezdése alapján a tervezési területtel érintett önkormányzat a hirdetőtábláján hirdetményt tesz közzé arról, hogy a nagyvízi mederkezelési tervek megtekinthetők a hirdetmény közzétételét követő 30 napon belül az önkormányzatnál és a készítő elektronikus honlapján. A nagyvízi mederrel érintett települések listája és a terv száma a tervek mellett, .

Kérjük az Önkormányzatokat, hogy az egyeztetési folyamat mielőbbi sikeres befejezése érdekében fenti tájékoztatási kötelezettségüknek tegyenek eleget.

A Rendelet 13. § (4) bekezdése értelmében "A nagyvízi mederkezelési terv tervezetével kapcsolatban a környezet- és természetvédelmi célra, a zöldturizmus, valamint a vízisportok képviseletére alakult civil és érdekképviseleti szervezetek, továbbá az erdőgazdálkodási szakmai civil szervezetek és az érintett ingatlantulajdonosok, földhasználók is jogosultak véleményt nyilvánítani."

Kérjük, hogy a tervekkel kapcsolatos véleményüket, a Rendelet 13. § (7) bekezdése értelmében 30 napon belül a NMT@emvizig.hu címre megküldeni szíveskedjenek!

Segítő közreműködését előre is köszönjük!


2016.04.05.

   


Ingatlan bérbeadásra irányuló pályázatok

Pályázati eredmények

2015.12.18.

   


Az új OSAP adatlapok letölthetők

Letölthetők a 2015. évre vonatkozó OSAP vízkészlet-gazdálkodási és vízhasznosítási adatlapjai.

2015.12.17.

   


A ronyvazugi, bodrog jobb parti árvízvédelmi rendszer fejlesztése KEOP-7.2.1.1

A projekt leírása, a hozzá tartozó prezentáció, valamint fényképek letölthetők innen.

2015.10.29.

   


Vízgazdálkodási innovációs verseny középiskolás diákoknak

Pályázni lehet a minden olyan javaslattal, ötlettel, alkotással, makettel, kutatási eredménnyel, méréssel, adatsor elemzéssel, amelyek a vízzel, vízgazdálkodással, vízhasználatokkal kapcsolatos témakörbe tartoznak (területi és települési vízgazdálkodás, vízi környezet és annak védelme, informatikai, gépészeti, energetikai témakörök).
A verseny azoknak az általános- és középiskolás diákoknak került meghirdetésre, akik magyarországi, vagy határon túli alapfokú, vagy középiskolában tanulnak, és 1996. január 1. és 2002. december 31. között születtek.
A pályázaton a diákok részt vehetnek egyénileg vagy kis csoportos (legfeljebb négyfős) csapatban.
A pályázati kiírás letölthető innen.

2015.09.10.

   


Kitüntetés a Víz világnapja alkalmából

2015. március 19-én a Belügyminisztériumban a Víz Világnapja alkalmával tartott ünnepség keretein belül Kiss Ferenc az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság Tokaji Szakaszmérnökségének területi felügyelője a vízügyi igazgatás területén huzamosabb időn keresztül végzett példamutató munkája elismeréséül Kvassay Jenő Emlékérem kitüntetést vehetett át. Az elismerést Kontrát Károly, a BM parlamenti államtitkára adta át a jutalmazottak részére.

2015.03.26.

   


Közadakozás Kvassay Jenő (1850 – 1919) emlékére

Kvassay Jenő neve fémjelzi a magyar vízügyi ágazat 2014-2020 évek közötti fejlesztéseit tartalmazó tervet, amely meghatározó jelentőségű a vízügyi szolgálat jövőjét illetően.
Kvassay Jenő iránt érzett tisztelete jeléül az Országos Vízügyi Főigazgatóság Emlékbizottságot hozott létre, amely célul tűzte ki az Őrbottyáni temetőben található Kvassay sírkert közadakozás útján történő felújítását. A felújított sírkertet Kvassay Jenő születésének 165. évfordulója alkalmából 2015. június 5-én tartandó ünnepségen kívánjuk felavatni. továbbiak a pdf dokumentumban.

2015.03.24.

   


A gátőrfutásról készült képek

megtekinthetők itt

2015.03.24.

   


Jelentős Vízgazdálkodási Kérdéseink

Jelenleg zajlik az Országos Vízgyűjtő-gazdálkodási Terv felülvizsgálata.
Ennek keretében, alegységi és részvízgyűjtő szinten elkészültek a Jelentős Vízgazdálkodási Kérdések konzultációs vitaanyagai.
A vitaanyagok társadalmi véleményezésére 2015. május 30-ig van lehetőség.
Az ÉMVIZIG illetékességi területét érintő vitaanyagok letölthetők innen
Kérjük, hogy a vitaanyagokkal kapcsolatos észrevételeit, szövegszerű javaslatait küldje meg számunkra a jelzett határidőig a vgt2@emvizig.hu e-mail címre, vagy postai úton Igazgatóságunk levélcímére: 3501 Miskolc, Pf. 3.

2014.12.13.

   


HVB albizottsági ülés

Az ülésről szóló beszámoló letölthető PDF dkumentumban.

2014.12.02.

   


Bodrog folyó magyar – szlovák határvízi szemlék

Az útibeszámoló és a bemutató anyagok letölthetők egy tömörített állományban.

2014.11.04.

   


A ronyvazugi, Bodrog jobbparti árvízvédelmi rendszer fejlesztése KEOP-7.2.1.1

A projektről szóló tájékoztató letölthető Ronyvazug_-_ sajtanyag.pdf

2014.10.17.

   


Lampl Hugó Emlékplakett pályázati kiírás

A tervezési, kivitelezési, technológiai, tájesztétikai és környezetvédelmi szempontból kimagasló, gazdaságosan megvalósított, továbbá gazdaságosan üzemeltethető vízi létesítmények tervezéséért, kivitelezéséért felelős természetes személyek részére a létesítmények megvalósításában való meghatározó közreműködésért, és az eredményesség érdekében kifejtett munka elismeréseként a 2015. évi Víz Világnapja alkalmából adományozható Lampl Hugó Emlékplakett pályázat került kiírásra.
A pályázat részleteiről a csatolt Lampl Hugó Emlékplakett pályázati kiírás.pdf
dokumentumból, illetve a kormány honlapján (kormany.hu) lehet tájékozódni.

2014.07.30.

   


Kitüntetés a Víz Világnapja alkalmából

2014. március 24-én a Belügyminisztériumban a Víz Világnapja alkalmával tartott ünnepség keretein belül Szabó Ferencné az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság Műszaki Biztonsági Szolgálatának ügyintézője, a magas színvonalú, példamutató tevékenysége elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült.

2014.04.04.

   


Kitüntetés a nemzeti ünnep alkalmából

Vasas István az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság osztályvezetője a vízrendezés területén kimagasló szakmai hozzáértéssel végzett több évtizedes munkája elismeréseként március 15-e, az 1848/49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült. A 2014. március 14-én megtartott ünnepség keretein belül Dr. Pintér Sándor belügyminiszter adta át a köztársasági elnöki kitüntetést. A belügyminiszter ünnepi beszédében kiemelte, a kitüntetettek kiváló munkája, tevékenysége az egész ország elismerését váltotta ki, és példaként áll mindenki előtt.

2014.03.18.

   


Kitüntetés a Víz Világnapja alkalmából

Víz Világnapja alkalmából Asbóthné Germán Erzsébet a Vízrendezési és Társulati Osztály csoportvezetője a vízrendezés és árvízvédekezés területén kiemelkedő szakértelemmel végzett több mint két évtizedes példaértékű munkája elismeréseként Sajó Elemér Emlékplakett kitüntetésben részesült. A kiváló szakmai teljesítményt nyújtóknak a kitüntetéseket dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter úr adta át 2013. március 22-én Budapesten a minisztérium épületében a víz, illetve az erdők világnapja alkalmából rendezett ünnepségen. A kitüntetett csoportvezető védekezés miatt nem tudott jelen lenni a központi ünnepségen, ezért a kitüntetést Rácz Miklós igazgató úrtól vette át.

2013.04.24.

   


Kitüntetés 2013. március 15. alkalmából

A vízügyi szolgálatban eltöltött közel negyed évszázados munkája, az árvízvédelemben végzett eredményes irányító-vezető munkája elismeréseként Rácz Miklós, az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság igazgatója március 15-e nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésben részesült. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kezdetének 165. évfordulójára emlékezvén a 2013. március 14-én megtartott ünnepség keretein belül Pintér Sándor belügyminiszter adta át a köztársasági elnöki kitüntetést. A belügyminiszter ünnepi szónoklatában kiemelte, hogy a kitüntetettek sikeres munkája, kiváló tevékenysége – csakúgy, mint 165 évvel ezelőtt a márciusi ifjak elszántsága – az egész ország elismerését váltotta ki.

2013.03.15.

   


A miskolci Sajópart és Csorba-tó turisztikai értékei

Szlabóczky Pál Pro Aqua díjas geomérnök előadásának képanyaga letölthető PDF formátumban innen.

2013.01.11.

   


Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetés

2012. augusztus 17-én Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a belügyminiszter előterjesztésére állami ünnepünk alkalmából a több évtizedes kimagasló vízügyi szakmai tevékenysége elismeréseként Pócza Sándor, az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság Tokaji Szakaszmérnökségének vezetője részére Magyar Bronz Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést adományozott. Az elismerés átadására az augusztus 20-ai ünnepség keretein belül került sor a Belügyminisztérium központi épületének márványaulájában.

2012.08.17.

   


Kitüntetések átadása

Az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója, március 15-e alkalmából Magyarország Köztársasági Elnöke Bekő István az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság Igazgatási Osztályvezetője részére a négy évtizedes, főként humánerőgazdálkodási területen végzett munkája, valamint eredményes közszolgálati tevékenysége elismeréseként Magyar Ezüst Érdemkereszt Kitüntetést adományozott. Az elismerést a 2012. március 14-én megtartott belügyminisztériumi ünnepség keretein belül Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter úr adta át.
Víz világnapja alkalmából a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban tartott kitüntetési ünnepség keretein belül 2012. március 22-én Dr. Fazekas Sándor Vidékfejlesztési Miniszter úr Schellenberger Lajos MBSZ vezető részére Vásárhelyi Pál Díj kitüntetést adományozott a több mint három évtizeden keresztül az energiagazdálkodás, védelmi osztag irányítása, valamint a telekommunikációs rendszer üzemeltetése területén hivatásszerűen, magas színvonalon végzett példaértékű munkájának elismeréseként.

2012.03.23.

   


SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ a vízkárelhárítás és a folyók jég helyzetéről

Letölthető dokumentum

2012.02.28.

   


Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetés

Az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóságon négy évtizeden keresztül a beruházások lebonyolításában, koordinálásában végzett példaértékű munkájának elismeréseként Andorkó Endréné csoportvezető az 1956-os Forradalom és Szabadságharc Emléknapja alkalmából Miniszteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült. Az elismerést a kitüntetési ünnepség keretein belül Dr. Fazekas Sándor Vidékfejlesztési Miniszter úr adta át 2011. október 19-én a Minisztérium Színháztermében.

2011.10.21.

   


II. osztályú Honvédelemért Kitüntető Cím

A magyar katonai hagyományokat őrző és ápoló, valamint a honvédelmet erősítő társadalmi szervezetek, önkormányzatok és nyugállományú klubok kezdeményezésére, a HM Társadalmi Véleményező Bizottság javaslatára, Állami Ünnepünk, augusztus 20-a alkalmából Hende Csaba a Magyar Köztársaság Honvédelmi Minisztere II. osztályú Honvédelemért Kitüntető Címet adományozott Csont Csaba Árvízvédelmi és Folyógazdálkodási Osztályvezetőnek a honvédelem ügye érdekében huzamos ideje végzett kiemelkedő tevékenysége elismeréséül.

2011.09.05.

   


Kitüntetés 2011. március 15.

Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter úr az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc Évfordulója, 2011. március 15-e alkalmából Laki József műszaki igazgatóhelyettes főmérnök részére "Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt" kitüntetést adományozott a vízügyi szakágazati feladatok magas szintű szakmaisággal történő ellátásáért, ezek közül is kiemelten a Bodrogközi térség ár- és belvízvédelmi rendszerének fejlesztése érdekében végzett eredményes munkája elismeréseként.
Csiszár László csoportvezető részére "Miniszteri Elismerő Oklevél" kitüntetést adományozott a felszíni vízgyűjtő-gazdálkodási szakágazati feladatok terén végzett kiemelkedő teljesítménye elismeréseként.
A kitüntetés ünnepélyes átadására 2011. március 11-én, a Vidékfejlesztési Minisztérium Színháztermében tartott ünnepségen került sor.
Az elismerésekhez a kollektíva nevében gratulálunk!

2011.03.15.

   


Monitoring projektek a VKKI honlapján

KEOP-2.2.2-2008-0002

Műszerkalibrációs labor és vízsebességmérő csatorna kialakítása a minőségirányítási rendszerhez:

http://vmk.vizugy.hu/.


KEOP-2.2.2-2008-0007

Monitoring állomások automatizálása (Felszín közeli vizek)

http://malla.vizugy.hu/.


KEOP-2.2.2-2008-0001

Külföldről érkező kis- és közepes folyók vízhozamának és fizikokémiai paramétereinek automatikus távmérése

http://kkfat.vizugy.hu/.

2011.02.03.

   


Köszönetnyilvánítás

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr személyes köszönetét fejezte ki az árvíz elleni küzdelemben résztvevő vízügyi és polgári védelmi szakemberek számára.

2010.06.25.

   


Kitüntetés 2010. március 22.

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter úr a 2010. március 22-i Víz Világnapja alkalmából Varga Péter osztályvezető-helyettes részére "Miniszteri Elismerő Oklevelet" adományozott kiemelkedő teljesítménye, munkavédelmi és műszaki koordinációs területen több mint három évtizeden keresztül végzett munkája elismeréseként.

A kitüntetés ünnepélyes átadására 2010. március 22-én, a Pécsen tartott minisztériumi ünnepségen került sor.

Az elismeréshez a kollektíva nevében gratulálunk!

2012.09.13.

   


Kitüntetések 2010. március 15.

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter úr előterjesztésünk alapján - a 2010. március 15-i Nemzeti Ünnep alkalmából - Enyedi Miklósné szakaszmérnökség vezető részére, a negyven éven keresztül végzett kimagasló munkavégzése elismeréseként "Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt" kitüntetést, továbbá Mahalek József gátőr részére a több évtizeden keresztül kiemelkedően végzett gátőri munkájának elismeréseként "Miniszteri Elismerő Oklevelet" adományozott.

A kitüntetés ünnepélyes átadására a 2010. március 12-én tartott minisztériumi ünnepségen került sor. Helyszíne: Budapest, Magyar Állami Földtani Intézet díszterme

Az elismeréshez a kollektíva nevében gratulálunk!

2012.09.13.

   


Soron következő bizottsági ülések, szakmai konferenciák

1. A Magyar-Szlovák Határvízi Bizottság Tisza és mellékfolyói Albizottsága soron következő ülését 2009. november 10-13. között Poroszlón tartja meg, melyet Osztályunk készített elő. A találkozó főbb napirendi pontjai:


2. Országos Víziközmű szakmai konzultáció 2009. november 24-25. Nyíregyháza-Sóstófürdőn:
A találkozón résztvesz a VKKI, a KvVM és a KÖVIZIG-ek érintett osztályai, főbb napirendi pontok:


3. VÍZ - minden cseppje érték című Észak-Magyarországi Regionális konferencia 2009. december 3-án Miskolcon:
főbb napirendi pontok:

További információk a lapon.

2009.11.01.

   


Kitüntetés 2009. október 23.

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter úr a 2009. évi október 23-ai Nemzeti Ünnep alkalmából Kun László - Sárospataki Szakaszmérnökség - gátfelügyelő részére "Miniszteri Elismerő Oklevél" kitüntetést adományozott a több mint 40 éven keresztül végzett kimagasló munkavégzésre elismeréseként. A kitüntetés ünnepélyes átadására a 2009. október 22-én tartott minisztériumi ünnepségen került sor. Helyszíne: Budapest, MTA Társadalomkutató Központ Kongresszusi Terme.

Az elismeréshez a kollektíva nevében gratulálunk!

2009.10.23.

   


Kitüntetések 2009. augusztus 20.

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter úr a 2009. évi augusztus 20. Állami Ünnep alkalmából Romenda Lászlóné csoportvezető részére "Miniszteri Elismerő Oklevél" kitüntetést adományozott kiemelkedő teljesítménye, a négy évtizeden keresztül a közbeszerzések, beruházások lebonyolításában, koordinálásában végzett eredményes munkássága elismeréseként.
A kitüntetés átadására 2009. augusztus 19-én, Budapesten az MTA Társadalomkutató Központ Kongresszusi Termében tartott minisztériumi ünnepségen került sor.

A 2009. évi rendkívüli árvízvédekezésben - a Rába védvonalán - nyújtott kimagasló tevékenységéért Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter úr Pócza Sándort a Tokaji Szakaszmérnökség vezetőjét "A vizek kártételei elleni védekezésért" Bronz érdemérem kitüntetésben részesítette.
A kitüntetést a Sárvári vár, Nádasdy Ferenc Múzeum dísztermében 2009. augusztus 18-án ünnepélyes keretek között adták át.

Az elismeréshez a kollektíva nevében gratulálunk!

2009.08.20.

   


Cikk Mosonyi Emilről a
The International Journal on Hydropower & Dams
című lapban

A lap 2009/4. száma 8 oldalas cikkben méltatja Mosonyi Emil munkásságát. A professzor úr tervezte többek között a Tiszalöki Vízlépcsőt. Az angol nyelvű cikk letölthető PDF formátumban.

2009.04.22.

   


Kitüntetés
2009. március 22-i Víz Világnapja alkalmából

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter úr a 2009. évi március 22-i Víz Világnapja alkalmából Kovács Gábor Tiszalöki Vízlépcső szakszolgálat vezetője részére "Vásárhelyi Pál Díj" kitüntetést adományozott kiemelkedő teljesítménye, a tiszalöki duzzasztómű és hajózsilip üzemeltetése és fenntartása érdekében végzett több évtizedes kimagasló szakmai munkássága elismeréseként. A kitüntetés ünnepélyes átadására 2009. március 24-én, a Nyíregyházán tartott minisztériumi ünnepségen került sor.

Az elismeréshez a kollektíva nevében gratulálunk!

2009.04.22.

   


Kitüntetés
a 2009. március 15-i Nemzeti Ünnep alkalmából

A környezetvédelmi és vízügyi miniszter úr előterjesztése alapján a Magyar Köztársaság Elnöke a 2009. évi március 15-i Nemzeti Ünnep alkalmából Ombódi István vízgyűjtő-rendezési osztályvezető részére "Magyar Köztársasági Ezüst Érdemkereszt " kitüntetést adományozott kiemelkedő teljesítménye, a vízügyi célkitűzések megvalósítása érdekében végzett több évtizedes szakmai munkássága elismeréseként. A kitüntetés ünnepélyes átadására 2009. március 13-án, a minisztériumi ünnepségen került sor.
Az elismeréshez a kollektíva nevében gratulálunk!

2009.03.15.

   


Hajósoknak szóló hirdetmények

Letölthető Word dokumentumok:
004/Ti/2009. számú Hajósoknak Szóló Hirdetmény (Magas vízálláshoz kapcsolódó kíméleti és tilalmi vízszintek a Tiszán és a Bodrogon).
005/Ti/2009. számú Hajósoknak Szóló Hirdetmény (A Tisza Záhony - déli országhatár szakaszának közlekedési rendjéről).

2008.01.01.

   


Kitüntetés
2008. október 23-i Nemzeti Ünnep alkalmából

Az igazgatóság vezetőségének előterjesztése alapján, a környezetvédelmi és vízügyi miniszter úr a 2008. évi október 23-i Nemzeti Ünnep alkalmából Laki József szakaszmérnökség vezető részére "Miniszteri Elismerő Oklevél" kitüntetést adományozott kiemelkedő teljesítménye elismeréseként, melyet a Bodrogközi térség ár- és belvízvédelmi rendszerének fejlesztése érdekében végzett.


2008.10.23.

   


Kitüntetések az 55. éves vízügyi szolgálat évfordulója alkalmából

Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter a vízügyi szolgálat megalakulásának 55. évfordulója alkalmából kiemelkedő tevékenysége elismeréseként "Miniszteri Elismerő Oklevelet" adományozott

2008.01.01.

   


Kitüntetések
2008. évi júliusi árvízvédekezés elismerése

A környezetvédelmi és vízügyi miniszter úr a 2008. évi júliusi árvízvédekezés során kiemelkedő tevékenységük elismeréseként "Miniszteri Elismerő Oklevél" kitüntetést adományozott az alábbiak részére:


2008.01.01.

   


Kitüntetések
2008. augusztus 20. Állami Ünnep

A környezetvédelmi és vízügyi miniszter úr előterjesztése alapján a köztársasági elnök úr 2008. évi augusztus 20-i Állami Ünnep alkalmából Felbermann Tamás műszaki igazgatóhelyettes főmérnök részére "Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt" kitüntetést adományozott a vízgazdálkodás területén, különösen az észak-magyarországi régióban a folyószabályozás, a vízépítési műtárgyak építése és a vízbázis védelem érdekében végzett több évtizedes szakmai munkássága elismeréseként.

2008.01.01.

   


METTTES konferencia Miskolcon

A MAB Székházban a külföldi és a magyar résztvevők számára 2008. május 15-én Miskolcon második alkalommal került megrendezésre a BME szervezésében és az ÉKÖVÍZIG támogatásával a Víz- és szennyvízkezelés - Nemzetközi technológiai partnerközvetítő konzultáció az Észak-magyarországi Régióban című konferencia. letölthető.

2008.01.01.

   


A KvVM tájékoztatója a KEOP 1.2.0. Szennyvízelvezetési és tisztítási pályázatokról

A tájékoztató letölthető innen.

2008.01.01.

   


Kitüntetés a Víz Világnapja alkalmából

Az Igazgatóság vezetőségének előterjesztése alapján, a környezetvédelmi és vízügyi miniszter úr a 2008. évi Víz Világnapja alkalmából Pirity Csaba csoportvezető részére "Miniszteri Elismerő Oklevél" kitüntetést adományozott nyugdíjba vonulása alkalmából a védelmi célú erdőművelés területén végzett kimagasló munkavégzése elismeréseként.

2008.04.15.

   


Kitüntetések a 2008. március 15-i Nemzeti Ünnep alkalmából

A környezetvédelmi és vízügyi miniszter úr előterjesztése alapján a köztársasági elnök úr 2008. évi március 15-i Nemzeti Ünnep alkalmából Dr. Pados Imre nyugdíjas igazgató részére "Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje" kitüntetést adományozott a vízügyi szakágazatban, különösen az észak-magyarországi régió vízgazdálkodása, vizek kártételeinek megakadályozása érdekében végzett több évtizedes szakmai munkássága és igazgatói tevékenysége elismeréseként.

2008.03.15.

   


Interreg IIIA zárókonferencia Sárospatakon

Az ÉKÖVIZIG 2008. február 21-22-én Sárospatakon a Rákóczi Várban Vízvisszatartáson alapuló közös táj- és vízgazdálkodási koncepció kidolgozása, megvalósíthatóságának vizsgálata és egyes elemeinek tervezése a Bodrogközben címmel Interreg IIIA zárókonferenciát szervezett. Az előadások a fenti címen elérhetők.

2008.02.21.

   


Interreg IIIA konferenciák Sárospatakon

Az ÉKÖVIZIG 2007. november 22-23-án Sárospatakon a Hotel Bodrog-ban HAJÓZÁSFEJLESZTÉS

2007.11.22.

   


Ár- és belvízvédelmi osztaggyakorlat a Sajó partján

A 2007. november 07-én megtartott ár- és belvízvédelmi osztaggyakorlat a védekezésben részt vevők szinten tartását, továbbképzését az eszközök, technikák alkalmazásának gyakorlását, akik pedig eddig nem vettek rész a védelmi osztag munkájában, azok számára a betanulást jelentette.
Bővebben...

2007.11.07.

   


Kitüntetés a 2007. október 23-i Nemzeti Ünnep alkalmából

Az Igazgatóság vezetőségének előterjesztése alapján, a környezetvédelmi és vízügyi miniszter úr a 2007. évi október 23-i Nemzeti Ünnep alkalmából Ombódi István osztályvezető részére "Miniszteri Elismerő Oklevél" kitüntetést adományozott. A kitüntetés ünnepélyes átadására 2007. október 18-án a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumban került sor.
Az elismeréshez a kollektíva nevében gratulálunk!

2007.10.23.

   


Kitüntetés a 2007. augusztus 20-i Állami Ünnep alkalmából

A környezetvédelmi és vízügyi miniszter előterjesztése alapján a köztársasági elnök úr a 2007. évi augusztus 20-i Állami Ünnep alkalmából Réz Miklósné dr. gazdasági igazgatóhelyettes részére "Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszt" kitüntetést adományozott.


2007.08.20.

   


A Bökényi Duzzasztó átadásának 100. évfordulója

A Bökényi Duzzasztó átadásának 100 évfordulóján, 2006. augusztus 1-én 11 órakor,a Magyar Mérnöki Kamara, a Magyar Hidrológiai Társaság helyi szervezetei, Meghívó Program

2006.01.01.